f Sometimes you win, sometimes you learn.: Movie Journey2

Thursday, 19 January 2012

Movie Journey2


Assalamualaikum 

heylo .dah lama tak tengok movie, akhirnya dapat jugak keluar tengok masa cuti sem ni. maklumla, time study aku study. hihihi.. kununnnn -.- . sampai musim Ombak Rindu pun, aku terpaksa tahan Ombak Nafsu aku yang gila wayang ni.

so, pada hari sekian dan masa sekian, H.A bwk aku keluar. hoyeeayy ! and dapat tgk Journey2 lagi tu.

nak tau ? cite tu memang superb best. tu bagi aku lah. bagi orang lain, tak tahu lah pulak ..


ape yang bole aku review, cite ni banyak part kelakar n lawan2. dengan ada 3D nyer, memang WOW lah .. cite ni pasal Pulau Misteri yang ramai orang tak tau. so, dekat situ, macam macam lah jadi. and yang best nya kat pulau tu, binatang yang kecik jadi besar. binatang besar jadi kecik. cuba bayangkan gajah yang besar tapi dalam pulau tu, gajah cuma sebesar kucing. comel tau tak ! rasa nak tarik tarik belalai dia. 


Gunung berapi pulak boleh keluarkan emas besar besar ooo…

Lepastu?  biarlah rahsia .. huhuhu .. tengok sendiri lagi best beb. 

sebenarnya aku tak suka tengok yang 3D ni. dah la muka aku kecik, pakai spek yang GILA BESAR tu, asyik nak terjatuh je. jap senget kiri, jap senget kanan. pastu dah la berat, sampai sakit sakit hidong aku. lainlah kalau hidong aku mancong. haha . first aku dah pesan kat HA, jangan beli 3D. tup tup movie Journey n Underworld tu dua dua 3D. tepakse la aku tengok jugak.

tapi, berbaloi lah. memang best pon 3D tu.

lepas habes movie pulak, shopping time ! banyak tak banyak gak lah. cuma beli brg makeup n high heels je. aku beli wedges. mula mula nak pilih pink. tapi HA cakap, tak kan tiap kali nak kuar, pakai baju pink ?

aku pelik. apesal pulak nak kena pakai baju pink ? -.-'

rupanye, sebab kasut pink mesti nak matching dgn baju kan kan. hmm. betol jugak. lain lah kalau kau ade lima enam pasang kasut kan ? huhu

then pilih punya pilih, aku terima pilihan HA .

TARAAAAAAAAAAAAA !




dah.dah. agak kuwang ajo jugak kan bagi kaki kat korang. -.- . tutup mata cepat, tak payah tengok. then dah masuk kete, terus tukar kasut.lepastu ajak pergi shoping tempat len pulak, sambil rasmi kasut baru.

sampai rumah je. tau aku cakap pe ? MAK ! kasut baruuuuuuuuuu . kihkihkih

mak dan HA hanya mampu tersenyum. =P

tamat suda cerita. tata, assalamualaikum 

16 kata-kata hikmat:

Cik tikah said...

ada the rock la. hehe.. by the way, kasut awak sgt cantik. nak pinjam. hehe..

Qilah Khunnie said...

cantik ahh kasut . terpikat :D .
pinjam sat bleh ?

FAIZ FAKHIRIN said...

kasut baru ker tu?

Lya Colours said...

comey kasut
ni cuti cny nak p tengok movie gak
tak tau nak tengok movie apa lagi

CekbOlat-bOlat said...

hehe// syok letteww..
eh 3D? nk try lah

syuesyada said...

cik tikah : a'ah.ade the rock. best dia berlakon .kasut cantik? tq. mai la cni pinjam :)

Qilah : hehe. bole bole.sat ja naa ^^

faiz fakhirin : yup. :P

lya colours : tq. haa, pegilah tgk. x rugi tau.

cekbolat-bolat : syok lewww~ try la :)

YaYaNsMuM said...

Comel kasut, akak pun suke tgk.(^_^).Thanks sudi jenguk blog akak yer...

syuesyada said...

kak yayansmum : hehe (^_^) tq

fae jamal said...

mcm best je..:D fae pon da lama tak tgk movie..;(

syuesyada said...

fae jamal : best3.nnt free, tgklah ye :)

zOeY zAu YaH said...

kasutnye cantik =)

syuesyada said...

zoey : thanks ^^

nur said...

suka tgk the rock blakon

syuesyada said...

the rock berlakon best :)

Princess Nur said...

cantik kasut tu...hihi.. *salam kenal dari knur* follower no.14

syuesyada said...

princess: maceh..hehe. thanks a lot.*hug