f Sometimes you win, sometimes you learn.: Aku bila lagi

Wednesday, 18 January 2012

Aku bila lagi

Assalamualaikum ♥ 

ini cite masa tengah final exam. tapi biasalah,  hee

( tetiba bunyik telipon lagu di saat aku mencintaimu )

aku yang tengah best layan movie pon angkat ..




emak : buat apa? da makan ? blablabla


anak gadis: tengok movie je.maklomla tv x hado kat cni. blablabla

( tibala part ni )

emak : nak bagitau ni, kak mona nak kawen dah ujung bulan ni. adik balik kan ? bedah kawan adik tu nak bertunang 26hb ni. lepastu minah anak pak din pun bertunang gak 22hb ni. anak cik joyah yang nama kiah tu pun nak bertunang jugak ujung bulan ni . (nama sebenar dirahsiakan -.-)

anak gadis : what ?? biar betol ?sume muda lagi kan umur 22 . memang trend tahun 2012 ke tunang awal tahun ni ? kakak kawan pun nk bertunang jugak area tarikh yang sama.


emak : nak buat macamana . dah jodoh awal. rumah kita je yang tak tau bila nak kenduri ni. hmmmm...

(emak dah mula buat drama hindostan)

adik : hahaha. (coba ceriakan emak balik) apelaa mak ni. tak pe lah. kawan sume tunang masa umur 22 kan ? adik pun nak tunang umur 22 gak lah. taun depan jee tu. hekhekhek


emak : betol ke ? taun depan ? hahaha


adik : eh mak,suke plak. hehe. gurau jelaaa mak. ( pedahal, saje nak bagi hint awal awal ^^ ) .. lambat lagi. nak tunggu depa dua orang dulu. mana bole langkah bedul. ( baek kan ayat aku? anak sape la nie -.- )

emak : ha? nak tunggu ? sampai bila ?!


adik : sampai bila-bila lah mak.tua pun sanggup tunggu. 


emak : ADIK !!


adik :lor. napeee ... (tak paham, nape perlu jerit kat aku ? -..-' )

kesimpulanya , kawan aku dari kecik da nak bertunang dah. so, aku bila lagi ? tanya kat HA pun dia cakap kewangan tak kukuh lagi.

okay, fine . -.-'

takpe, ak bole tunggu sebab aku masih muda. HA dah tua. kahkah

nak sambung men angry bird. 

tata, assalamualaikum ♥ 

3 kata-kata hikmat:

Lya Colours said...

jodoh tak kemana
jodoh orang cepat, so kita pergi la hadiri majlis dia, amik berkat.hehe

syuesyada said...

tu laa..nk g amek berkat.mna tau bulan depan kite pulak.weeee~

Cik tikah said...

ramai kot org kawen muda skrg :)