f Sometimes you win, sometimes you learn.: Eksiden kali kedua

Wednesday, 8 February 2012

Eksiden kali kedua

Assalamualaikum 

mengantuk, mengantuk.tapi tetap nk update jugak.kalo x update mlm ni, kang besok aku da malas. x kuasa aku nak update dengan cuaca yang panas sangat2 skang ni.

yes, sgt panas. tapi malam, mulalah ujan lebat. Alhamdulillah. sekurang kurangnya hujan la jugak kan.. :')

okay. ari sabtu lepas, 4 hb. betul kan tarikh tu? aku dah bengong sal tarikh sejak cuti x masuk kelas ni.ops. muehehe. pagi tu semangat nak bngun awal, excited nak pegi Penang dengan 3 org lagi.

perjalanan sangatlah best, tambah pulak riuh rendah dalam kete. dalam kepala otak, duk terbayang nak berkelah, main istana pasir, main pantai sume. wah, best ! macam budak kecik je -.-'

tapi biasalah, penang kan.. sesak yang amat ! tengah duk sembang sembang, berangan tengok keta mewah orang lain, "aku cop keta tu" , " hang amek keta tu" , tetiba ...

DUMMMM ! *bunyi keta langgar la weh -..-

terlanggar kete depan sebab kete depan brek mengejut. 3 buah kereta kena sekali. keta kitorang yang belakang sekali. Astaghfirullahalazim. time tu lah, brek keta tersekat. keta tak bole stop. bole bayangkan? dalam kepala otak rasa macam, mimpi ke ni? cepatlah bangun dari mimpi ni ! tapi rupenya aku tak mimpi.


langgar kete camry. oh, ckit je tu.. =)


dan ni kete kitorang pulak. huh ?! ckitlah sangat ='(
inilah bezanya keta malaysia n keta bukan malaysia . eh? -.-''

but why arini? kenapa time aku nak pergi berkelah, enjoy dengan kawan sementara cuti sekejap ni lah benda ni nak jadi?

sume orang tak kol family masing2. selagi benda ni boleh setel sendiri, kitorang taknak bising2. lagipun taknak family risau. sebab cakap kat telefon, tak kan sama dengan cakap direct depan depan kan. better balik dulu, rileks2 baru cite. so, lepas dah setel, buat police report, kitorang semua lapar weh.

time ni lah nak buka bonet keta, cari kek, ketiaw goreng, air oren yang nak makan masa berkelah kononnya. -.- ..berkelah kat bengkel keta lah aritu. sedih betul.

tapi. walaupun dah eksiden, kitorang tetap pegi pantai. ini semua atas jasa baik kawan HA sanggup bawak jugak. terkilan kowt kalo tak dapat pegi.takkan pegi semata mata rasa pengalaman eksiden je? tak berbaloi langsung. -.-


tuan punya kete.. muka manyak tensen maa ~



penat penat pun, nak jugak amik gambar. walaupun...

lepas balik rumah, dan lepas tenangkan fikiran, aku sedar. semua ni ada hikmahnya. redha je lah dengan apa yang jadi aritu. sekurang kurangnya, semua orang selamat. tak da cedera pape kan?. naseb baik jadi time jammed, kalau brek tak makan kat lereng bukit batu feringghi tu ? memang dah masuk ke laut dah. huhuhu

ini kali kedua aku rasa pengalaman eksiden. yang first sekali, aku eksiden masa aku sendiri drive pegi sekolah. masuk gaung. tapi Alhamdulillah aku selamat. cerita aku yang first tu lagi teruk okay. ni yang rasa fobia nak drive ni. huhu

oklah. tata, Assalamualaikum 

8 kata-kata hikmat:

Cik tikah said...

fobia lah kalau dah accident ni :(

syuesyada said...

cik tikah : nk wat cane.huhu

Ah Long said...

along pown same dok depan lak , adeq terhantok kat depan. sbb x pakai tali pinggang. mari terjah

http://sharksempoi.blogspot.com/2011/11/tragedi-raya-aidiladha-071111.html

KAMIHIDUP said...

pehhhh!

Ah Long said...

along pakai tali pinggang , adik pompan along ar yang kecik tu dok atas ribe along dok depan tp x pakai tali pinggang. sbek ok . alongnye langga 3 kete ~ depan break emegnsi , 2 langga no 1. along belakang skli no 3 langga kete no 2. ` sbb ade kete men kua je tu semua x smpt break. owng men kua tu wat bodo blah ~ hahahaa

amy syahirah said...

ya Allah kesiannye . bari nak enjoy dgn member dah eksiden . takut la nak bawak kereta :(

syuesyada said...

amy : huhu..sedeyy taw :(

tp rilex lah, bwk je.. think +ve :)

man said...

menjadi pengajaran supaya lebih berhati2..